İzmir Travma ve Yas Eğitimi


TRAVMA ve YAS DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ

Travma kişinin genelde beklenmedik bir anda benlik ve vücut bütünlüğünün tehtid altında kaldığı, kişinin söz konusu olaya direkt ya da dolaylı olarak maruz kaldığı bir örselenme durumudur. Bireyin başına gelebilen taciz, işkence, deprem, kaza, ayrılık gibi olaylar travmayı yaratabildiği gibi göç, aile içi şiddet, terör olayları gibi olaylarda kişilerde birincil ya da ikincil travmaya yol açabilmektedir.

Yas ise kişinin hayatında önem arz eden ve değer verdiği kişileri/şeyleri kaybetmesine bağlı olarak verdiği duygusal, davranışsal ve bilişsel tepkiler bütünüdür. Kişinin sevdiği birinin ölümünden, biten bir ilişkiye ya da kaybettiği bir şeyden, kazanılamayan bir sınava kadar geniş bir yelpazede karşılaşılan yas tepkileri sıklıklada travmatik bir olay sonrasında görülmektedir.

Bu eğitimde travma ve yasa dair temel teorik eğitimin yanı sıra müdahale sürecinde kullanılan çeşitli yöntem ve tekniklerin nasıl uygulanacağı ele alınarak role-play çalışmaları yapılacaktır. İzmir'de psikoloji ve terapi eğitimleri kapsamındaki travma ve yas eğitiminde  bu eğitimde;

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Travma ve yas kuramları

Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) ve yas belirtileri ve epidemiyolojisi.

Travma türleri.

Travmada risk grupları.

TSSB ve yasa eşlik eden komorbit durumlar ve ayırıcı tanı.

İlk görüşme, değerlendirme ve vaka formülasyonu.

Kısa ve uzun dönemli müdahaleler.

Travma ve yasa yönelik bilişsel davranışçı müdahaleler.

Yaslandırma ve kayba anlam bulma müdahaleleri.

Travma ve yas tedavisinde psikodrama ve monodrama uygulamaları.

Çocuklarda yas müdahaleleri.

Nefes egzersizleri.

Gevşeme egzersizleri.

Sistematik duyarsızlaştrma uygulamaları.

İmajinatif/görselleştirme egzersizlerinin uygulanması.

Güvenli yer egzersizleri.

Davranışsal başa çıkma becerileri ve kendini sakinleştirebilme.

Problem çözme beceri eğitimi.

Travma ve yasta EMDR’nin kullanımı.

  

Eğitmen;

Mehmet KILIÇ

Uzman Psikolog & Aile Danışmanı

Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Uzman Psikolog Mehmet KILIÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Bölümü'nde Tezli Yüksek Lisans yapmış, halen Ege Üniversitesi'nde Doktora eğitimine devam etmektedir. Bunun yanı sıra Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Aarhus Üniversitesine bağlı Denmark Pedagogy Institute Master Programında pedagoji eğitimi almıştır.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuk ve aileleri ile çalışan Uzman Psikolog Mehmet KILIÇ, Adalet Bakanlığına Bağlı olarak aile ve çocuk mahkemelerinde 5 yıl uzman olarak boşanan çiftler ve çocukları ile çalışmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 3 yıl yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiş ve halen kurucusu olduğu Değişim Psikoloji Danışma ve Eğitim Merkezi'nde uzman psikolog olarak birey ve çiftlere İzmir'de psikolojik destek hizmeti vermeye devam etmektedir.

Psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, İzmir'de psikolog ve psikolojik danışmanlara yönelik eğitim ve süpervizörlük çalışmalarını sürdürmekte, çeşitli yerel ve ulusal gazetelerde yazılar yazmaktadır ve televizyon programlarına katılmaktadır. İzmir'de bulunan bir çok üniversitede eğitmen ve süpervizör olarak ders ve eğitimler vermektedir.

Detaylı özgeçmişe buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitim süresi; 16 saat

Eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir.

Kontenjan; 20

Katılım şartları; Psikoloji, PDR, Psikiyatrist, Hekim ve SHU bölümleri mezunları ve ilgili bölümlerin 3. 4. sınıf öğrencilerinin yanı sıra aile danışmanlığı sertifikasına sahip meslek elemanları.

Kayıt ve bilgi için iletişim; 02324215757

 



Diğer Haber-Duyurular :

» Psikodrama Kişisel Gelişim Grup Çalışması
» Bilişsel Davranışçı Terapi Temelli Motivasyonel Görüşme Eğitimi
» Yoğunlaştırılmış Cinsel Terapi Eğitimi İzmir
» 'Yakın İlişkiler & Psikoterapi Odasından Öyküler' kitabı tüm kitapçılarda